Zeleninové lasagne

Vegetariánské lasagne

Ingredience pro cca 4 osoby:

pórek

cibule

fenykl (celý)

2-3 papriky

2-3 rajčata

1 cuketa

3 stroužky česneku

kečup

uzené tofu

Olej, sůl, koření dle chuti, muškátový květ, skořice, paprika mletá, obilné mléko vlastní výroby, zeleninový vývar

Postup:

Na pánev nalijeme cca 2 lžíce oleje, obděláme pórek, cibuli, fenykl, cuketu, papriky, česnek, koření, po cca 10 minutách přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky nebo osminky ( dle velikosti rajčat), dusíme ještě asi 5 minut, na závěr přidáme cca 1 dcl kečupu. Kdo má rád houby, může přidat podušené.

Na další pánvi na cca 2 lžicích oleje osmažíme půl kostky na kostičky nakrájené tofu, na konci smažení zakápneme sojovou omáčkou Shoya nebo Tamary.

Bešamel : obilné mléko zahřejeme, dle potřeby zředíme zeleninovým vývarem, abychom získali cca 500 – 750 ml, osolíme, okořeníme muškát. květem, skořicí a nastrouháme druhou polovinu tofu.

Lasagne skládáme do vymaštěné formy, prokládáme zeleninovou směsí s osmaženým tofu, poslední vrstvu lasagní, zalijeme bešamelem a pečeme zakryté cca 30-45 minut.

TIP: lze zařadit i jinou sezonní zeleninu, výborná je např. mrkev, dýně apod.

 

Komentáře

komentáře