Zeleninové lasagne

Vegetariánské lasagne

Ingredience pro cca 4 osoby:

pórek

cibule

fenykl (celý)

2-3 papriky

2-3 rajčata

1 cuketa

3 stroužky česneku

kečup

uzené tofu

Olej, sůl, koření dle chuti, muškátový květ, skořice, paprika mletá, obilné mléko vlastní výroby, zeleninový vývar

Postup:

Na pánev nalijeme cca 2 lžíce oleje, obděláme pórek, cibuli, fenykl, cuketu, papriky, česnek, koření, po cca 10 minutách přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky nebo osminky ( dle velikosti rajčat), dusíme ještě asi 5 minut, na závěr přidáme cca 1 dcl kečupu. Kdo má rád houby, může přidat podušené.

Na další pánvi na cca 2 lžicích oleje osmažíme půl kostky na kostičky nakrájené tofu, na konci smažení zakápneme sojovou omáčkou Shoya nebo Tamary.

Bešamel : obilné mléko zahřejeme, dle potřeby zředíme zeleninovým vývarem, abychom získali cca 500 – 750 ml, osolíme, okořeníme muškát. květem, skořicí a nastrouháme druhou polovinu tofu.

Lasagne skládáme do vymaštěné formy, prokládáme zeleninovou směsí s osmaženým tofu, poslední vrstvu lasagní, zalijeme bešamelem a pečeme zakryté cca 30-45 minut.

TIP: lze zařadit i jinou sezonní zeleninu, výborná je např. mrkev, dýně apod.

 

Komentáře

komentáře

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ Jan Werich