Prejt z fazolí mungo

Prejt z fazolí mungoMAR_1661

Ingredience:

fazole mungo

cibule

olej

sůl, majoránka

Fazole namočíme cca na 6 hodin, vodu slijeme a vaříme v nové vodě, do které přidáme majoránku, já ji dala na 1 hrnek fazolí cca 1 polévkovou lžíci (máme rádi vůni majoránky, takže jsem nešetřila).

Na oleji podusíme cibulku, zasolíme a rozmixujeme na hrubo s uvařenými fazolkami.

Podáváme s obilovinou, např s rýží a omáčkou, na obrázku je mrkvová.

Pokrm vhodný i pro diabetiky a pokud použijeme jako přílohu bezlepkovou obilovinu je vhodný i pro osoby se zátěží na lepek.

TIP: Prejt lze udělat z jakékoliv jiné luštěniny, výborný je např. z cizrny.

Komentáře

komentáře

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat