Kaše z ovesných vloček se zeleninou

Teplá ranní kaše nás nejen zahřeje v tomto krásném zimním čase, ale nastartuje naše trávení a poskytne nám dostatek živin.

Postup:

Ovesné vločky, množství dle počtu strávníků (pamatujte že vařením zdvojnásobí svůj objem), propláchněte studenou vodou. Zalijte dvojnásobným množstvím horké vody, přiklopte pokličkou, mírně osolte a nechte cca 10-15 minut stát.

Mezitím si očištěte zeleninu. Já jsem použila cibuli, mrkev, růžičkovou kapustu. Na dno kastrůlku dejte vodu cca hladinu 0,5 cm, naskládejte cibuli a další zeleninu, zasolte a pod pokličkou duste.

Začněte vařit i vločky, stačí 5 -10 minut nechat povařit.

Na talíři jsem posypala semínky, která mi doplní tuk v potravě.

Komentáře

komentáře

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat