Karbanátek z červené řepy a medvědího česneku

Karbanátky z červené řepy a medvědího česneku

Ingredience na cca 10 ks karbanátků:

3 větší červené syrové řepy

1 syrová mrkev

cca 1/2 syrového celeru

1 cibule

kousek pórku, 2 polévkové lžíce dýňových nebo slunečnicových semínek, hrst medvědího česneku nebo jarní cibulky, sojová omáčka Shoya nebo Tamary k dochucení

pohankové vločky a pohanková mouka dle potřeby na zahuštění popř. hraška

sůl, majoránka, červená paprika, římský kmín, šťáva ze zázvoru(cca 2 polévkové lžíce)

kukuřičná strouhanka na obalení

Postup:

Syrovou červenou řepu, mrkev, celer oloupeme a najemno nastrouháme. Necháme cca 2 hodiny stát aby zelenina pustila šťávu, rukou vymačkáme a slijeme. Přidáme pokrájenou cibuli,pórek, medvědí česnek, semínka, koření a pohankové vločky a mouku aby vznikla konzistence  těsta, ze kterých půjdou vytvořit karbanátky, které obalíme v kukuřičné strouhance, naskládáme do olejem vytřeného pekáčku a pečeme při 200 °C cca 35 – 45 minut.

Podáváme s jáhlovo- batátovou kaší nebo celerovo-mrkvovým pyré. 

Chutnají výborně i studené např. jako oběd na výlet nebo do práce. 

Komentáře

komentáře

„Žádný člověk není tak bohatý, aby mohl koupit svoji minulost.“ Oscar Wilde