Karbanátek v rýžovém papíře

Luštěninovo-obilné karbanátky v rýžovém papíře

Suroviny:

Fazole vařené 1 hrnek, nebo jakákoliv jiná luštěnina

Oves vařený   1,5 hrnku, nebo jakákoliv jiná obilovina(např.bezlepkové-rýže, jáhly, pohanka, kukuřičná polenta)

Cibule, česnek, sůl,sojová om., kari, majoránka apod.

Fazole a oves uvařené ještě teplé umlít, přidat podušenou cibuli, prolisovaný česnek a koření. Směs nechat řádně zchladnout a poté obalit v rýžovém papíře.

Postup obalení v rýžovém papíře: papír namočíme do studené vody na cca 2 minuty, že je připravený poznáte podle toho, že změní konzistenci oproti tomu, který jste vyndali z obalu, je  jako by byl uvařený, měkký. Opatrně do něho zabalíme rukou vytvořený karbanátek, cca velikosti vrchovatých 2 polévkových lžic. Volné okraje přeložíme přes sebe. Těsto musí být hodně tuhé, můžete přidat suché ovesné vločky.Pokud těsto necháte do druhého dne “syrové”, trochu zřídne. Je lepší jej ihned zpracovat a sníst.

Příloha rýže vařená se sezamem a lněným semínkem.

Zelný salát s koprem, rěpa s křenem a tofunézou, špenát např. z mladých kopřiv.

Komentáře

komentáře

„Nejkrásnější ze všech tajemství je být géniem a vědět to jen sám.“ Mark Twain