Kapustové karbanátky ” chutně a lépe”

Kapustové karbanátky ” chutně a lépe

Karbanátky, které vypadají jako masové a chutnají i “masožravcům”

Ingredience na cca 10 ks:

1 hrnek vařených fazolí (já jsem použila fazole pinto)

1,5  hrnku vařených jáhel

1/2 hrnku ovesných vloček

1/2 hlávky kapusty

1/2 cibule

2 stroužky česneku

1/2 cibule

natě cibulky, petrželka, majoránka, kari, sůl, 1 polévková lžíce hořčice, shoya, olej

kukuřičná instantní kaše, nebo kukuřičná strouhanka na obalení

Kapustu dáme do vody,osolíme a  necháme přejít varem. Rozmixujeme teplé fazole, jáhly, přidáme pokrájenou kapustu, kterou ještě ponorným tyčovým mixerem posekáme na jemnější kousky, přidáme cibuli, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli, pórek a posekané bylinky. Osolíme, přidáme hořčici, koření a vše promícháme, karbanátky tvoříme až když směs vychladne a ztuhne, pokud je těsto řídké, karbanátky jsou takové mazlavé, přidáme vločky, těsto by mělo být tuhé. Karbanátky obalujeme v kukuřičné strouhance, nebo instantní kukuřičné kaši. Vyskládáme na pečící papír, potřeme olejem a pečeme zhruba 30 – 40 minut při 180°C, během pečení 1x pocákáme směsí vody, oleje a shoya (sojové omáčky). Karbanátky během pečení můžeme jedenkrát otočit, aby byly zlatavé po obou stranách.

Příloha: batátová kaše.

1 díl batátu, 1 díl brambor, 1 díl celeru. Osolíme, vaříme do změknutí, rozmixujeme dochutíme umeoctem, rozpuštěným máslem a popř. nějakou rostlinnou smetanou, já jsem měla načatou kokosovou, tak jsem jí přidala cca 2 polévkové lžíce, másla jsem dala cca 1 polévkovou lžíci.

Kaše  chutná výborně, vhodná i při redukci nadváhy k večeři.

kapustové karbanátkyMAR_2124

Komentáře

komentáře

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat