Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Suroviny na malou formu 20 x 15 cm:

Těsto:

0,45 hrnku rozmixovaných ovesných vloček

2 lžíce rozsekaných vlašských ořechů

1 čajová lžička skořice

1 rovná polévková lžíce tekutého obilného sladu

20 g másla

Náplň:

300 g pečené dýně Hokaido i se slupkou (pečeme cca 30 minut)

Citronová šťáva a kůra

1 vrchovatá polévková lžíce tekutého obilného sladu

¼ čajové lžičky vanilkový prášek nebo vanilkový lusk

250 g tvarohu

1 kelímek zakysané smetany

Na těsto vymícháme máslo a slad, přidáme vločky, oříšky, skořici. Rukama vypracujeme těsto, které namačkáme do formy vymazané máslem a vysypané kokosem, nebo mandlovými lupínky a dáme zapéct na cca 10 minut.

V míse smícháme tvaroh, smetanu, tekutý slad, vanilkový prášek, citronovou šťávu a kůru. Upečenou dýni rozmixujeme do hladka na pyré a smícháme s tvarohovou směsí. Vlijeme na předpečený korpus a dáme zapéct do trouby na cca 45 minut až povrch zezlátne a ztuhne.

Můj tip:

Na korpus pod dýňovou směs můžeme dát tenounkou vrstvičku nastrouhaných jablek, nebo pokrájené mražené, popř. zavařené meruňky, meruňkovou marmeládu.

Komentáře

komentáře

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat