Jáhlovo-batátová kaše se zeleninou

Jáhlovo-batátová kaše se zeleninou

Suroviny: (počítáno pro cca 4 osoby)

1,5 hrnku jáhel

0,5 ks většího batátu

sůl,umeocet, sojová nebo ovesná smetana

Jáhly propereme, osolíme a uvaříme společně s pokrájeným batátem v cca 4 hrnkách vody. Po uvaření rozmixujeme, dochutíme umeoctem, popř smetanou (nemusí být).

Zelenina:

Na obrázku je pórek a mrkev, použít můžete jakoukoliv zeleninu, nejlépe kořenovou. Tato kaše je výborná i s cibulkou.

Na dno kastrůlku dejte malinko vody, přidejte pokrájený pórek, mrkev a zasolte, přiklopte, nemíchejte. Kontrolujte, aby se voda nevypařila, když je zelenina téměř měkká, zakápněte olejem (olivový, dýňový, sezamový). Posypte semínky, které omyjte a na sucho na pánvi vysušte.

Střídejte druhy obilovin, zeleniny, olejů i semínek , ať je jídlo, pestré, dynamické, zábavné, a chutné.

Kaše je vhodná na snídani, nastartuje trávení, obsahuje složité sacharidy, které postupně uvolňují energii potřebnou pro soustředění a vnímání. Složité sacharidy nezatěžují slinivku a jsou důležité pro správnou činnost mozku, nervové, hormonální soustavy a správné fungování celého organismu. Složité sacharidy by měly být zastoupeny  v poměru  cca 50- 60 % denního příjmu z celkového množství přijatých živin.

Komentáře

komentáře

Získejte registraci domén s tld .online, .space, .store, .tech zdarma!
Stačí si k jedné z těchto domén vybrat hosting Plus nebo Mega a registraci domény od nás dostanete za 0 Kč!
Objednat